Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky

22 röster
1 h
4

Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky smaksatt med lagerblad är en riktigt god helgrätt som passar perfekt att bjuda på!

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Pannbiff

  • 500 g blandfärs
  • 0,5 lök, finhackad
  • Smör
  • 0,25 dl mjölk
  • 0,25 dl grädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar

Steksky

  • 2 dl kalvfond
  • 2 lagerblad
  • Steksky, från pannbiff
  • Salt
  • Peppar
  • redning

Ölbrässerad lök

  • 2 lökar
  • Smör
  • Socker
  • 2 lagerblad
  • 10 g timjan
  • 2 dl ljus öl
  • Salt
  • Peppar

Servering

  • Potatis, kokt
  • Picklade gurka
  • Lingon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pannbiff
    Fräs löken mjuk i smör, låt svalna.
  2. Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt svälla.
  3. Vänd ihop lök, ströbröd, färs, ägg, salt och peppar i en bunke.
  4. Portionera i valfri storlek.
  5. Stek gyllene i panna ca 3-4 min på varje sida.
  6. Spara steksky till sås.
  7. Steksky
    Tillsätt kalvfond och lagerblad i stekskyn.
  8. Reducera till lagom konsistens.
  9. Red eventuellt av.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Ölbrässerad lök
    Skiva löken tunt och stek gyllene i smör.
  12. Strö lite socker över löken och låt löken karamelliseras..
  13. Tillsätt lagerblad och timjan.
  14. Slå på öl och reducera ner till lagom konsistens.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Servering
    Servera pannbiffen med ölbräserad lök, kalvsky, kokt potatis, picklad gurka och lingon.
15 februari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...