Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky

Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky
Foto: Tv4
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky

27 ingredienser

1 h

Pannbiff med ölbräserad lök och kalvsky smaksatt med lagerblad är en riktigt god helgrätt som passar perfekt att bjuda på!

Ingredienser

portioner

pannbiff

  • 500 g blandfärs
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • smör
  • 0,25 dl mjölk
  • 0,25 dl grädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar

Steksky

  • 2 dl kalvfond
  • 2 lagerblad
  • steksky, från pannbiff
  • salt
  • peppar
  • ev redning

Ölbrässerad lök

  • 2 gula lökar
  • smör
  • strösocker
  • 2 lagerblad
  • 10 g timjan
  • 2 dl ljus öl
  • salt
  • peppar

Servering

  • potatis, kokt
  • picklade gurka
  • lingon

Gör så här

Pannbiff

  1. Fräs löken mjuk i smör, låt svalna.
  2. Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt svälla.
  3. Vänd ihop lök, ströbröd, färs, ägg, salt och peppar i en bunke.
  4. Portionera i valfri storlek.
  5. Stek gyllene i panna ca 3-4 min på varje sida.
  6. Spara steksky till sås.

Steksky

  1. Tillsätt kalvfond och lagerblad i stekskyn.
  2. Reducera till lagom konsistens.
  3. Red eventuellt av.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Ölbrässerad lök

  1. Skiva löken tunt och stek gyllene i smör.
  2. Strö lite socker över löken och låt löken karamelliseras..
  3. Tillsätt lagerblad och timjan.
  4. Slå på öl och reducera ner till lagom konsistens.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera pannbiffen med ölbräserad lök, kalvsky, kokt potatis, picklad gurka och
  2. lingon.