Pannbiff med löksky och mosad potatis

Pannbiff med löksky och mosad potatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK 2025
Tom Sjöstedt SMK 2025

Pannbiff med löksky och mosad potatis

20 ingredienser

30 m

Klassisk pannbiff serverad med stekt löksky och potatisstomp med gräddfil och gräslök. En riktigt härlig smakkombination.

logo
Tom Sjöstedt SMK 2025

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Mosad potatis

  • 400 g potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl gräslök, skivad
  • salt

Stekt löksky

  • 4 gula lökar, tunt skivade
  • 3 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl oxbuljong
  • salt

pannbiff

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör

Garnering

  • 0,5 dl gräddfil
  • 50 g krasse [1 ask]

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda runt med smör, gräddfil och hackad gräslök. Smaka av med salt innan servering.
  2. Stek löken sakta i smöret minst 10-15 minuter. Slå på vinäger och buljong och låt koka ihop. Smaka av med salt.
  3. Blanda alla ingredienser till pannbiffen ordentligt. Krydda med salt och peppar. Forma biffar och stek i låg värme med smör 3-4 minuter per sida.
  4. Slå lökskyn över pannbiffarna och servera tillsammans med potatisstompet, lite gräddfil och krasse.