Pannbiff med löksky och mosad potatis

30 m
4
Spela video Pannbiff med löksky och mosad potatis
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Mosad potatis

  • 400 g potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl gräslök, skivad
  • salt

Stekt löksky

  • 4 gula lökar, tunt skivade
  • 3 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl oxbuljong
  • salt

Pannbiff

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk smör

Garnering

  • 0,5 dl gräddfil
  • 50 g smörgåskrasse (1 ask)

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda runt med smör, gräddfil och hackad gräslök. Smaka av med salt innan servering.
  2. Stek löken sakta i smöret minst 10-15 minuter. Slå på vinäger och buljong och låt koka ihop. Smaka av med salt.
  3. Blanda alla ingredienser till pannbiffen ordentligt. Krydda med salt och peppar. Forma biffar och stek i låg värme med smör 3-4 minuter per sida.
  4. Slå lökskyn över pannbiffarna och servera tillsammans med potatisstompet, lite gräddfil och krasse.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept