Pannacottacheesecake med halloncoulis

Pannacottacheesecake med halloncoulis
Foto: Tv4

Pannacottacheesecake med halloncoulis

Av: Sanne - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 m + 3 h i kylen

Fräsch pannacottacheesecake med halloncoulis passar perfekt som dessert för att avsluta en god och festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 40 g smör
  • 250 g Digestive
  • 5 gelatinblad
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 vaniljstänger
  • 1 dl strösocker
  • 400 g färskost

Halloncoulis

  • 400 g hallon
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl bourbon

Gör så här

Kakan

  1. Smält smöret och finkrossa digestivekexen. Blanda sedan in smöret.
  2. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en rund form med avtagbara sidor. Häll i Digestiven i botten, jämna ut med baksidan av en sked och tryck lätt.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt.
  4. Koka upp grädde, vanilj och socker. Tillsätt sedan gelatinbladen och färskosten och rör till en slät smet. Häll över Digestive-botten.
  5. Låt stå i kylen cirka 2-3 timmar.

Halloncoulis

  1. Koka upp ingredienserna och sila.