Pannacottacheesecake med halloncoulis

5 röster
20 m + 3 h i kylen
4

Fräsch pannacottacheesecake med halloncoulis passar perfekt som dessert för att avsluta en god och festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m + 3 h i kylen
4

Du behöver

  • 40 g smör
  • 250 g Digestive
  • 5 gelatinblad
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 vaniljstänger
  • 1 dl socker
  • 400 g färskost

Halloncoulis

  • 400 g hallon
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl bourbon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kakan
    Smält smöret och finkrossa digestivekexen. Blanda sedan in smöret.
  2. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en rund form med avtagbara sidor. Häll i Digestiven i botten, jämna ut med baksidan av en sked och tryck lätt.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt.
  4. Koka upp grädde, vanilj och socker. Tillsätt sedan gelatinbladen och färskosten och rör till en slät smet. Häll över Digestive-botten.
  5. Låt stå i kylen cirka 2-3 timmar.
  6. Halloncoulis
    Koka upp ingredienserna och sila.
27 augusti 2019

Laddar fler recept...