Pannacotta med rabarber och maskrossirap

Foto: Tv4
Pannacotta med rabarber och maskrossirap
15 ingredienser
30 m + tid i kyl
Fira in våren med den här ljuvliga desserten! För vad slår en krämig pannacotta med rabarber och maskrossirap i vårsolen?
Ingredienser
Rabarber
- 2 stjälkar rabarber
- 1 dl vatten
- 0,5 dl aronia (eller svartvinbärssaft)
- 5 stjälkar vårbrodd (färska eller 1 vaniljstång)
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 400 ml grädde (gärna gårdsgrädde)
- 1 dl honung
- 100 g yoghurt
Havresmul
- 50 g smör, kallt
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 krm salt
Servering
- 2 msk maskrossirap
- ätbara blommor (till garnering, t.ex. violer eller maskrosblommor)
Gör så här
Rabarber
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Dela och ansa rabarber i fyra jämna bitar. Koka upp vatten, saft och vårbrodd.
- Häll vätskan på rabarbern och baka dem mjuka, ca 20 minuter.
- Låt svalna i kylen, gärna över natten.
Pannacotta
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Koka upp grädde, honung och yoghurt.
- Vispa ner gelatinet tills det smälter.
- Fördela smeten i 4 serveringsskålar eller glas. Kyl i minst 4 timmar, gärna över natten.
Havresmul
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen ca 10-15 minuter, rör runt då och då för att degen ska smula sig.
Servering
- Skiva rabarber och lägg längst med kanten på pannacottan, dressa med maskrossirap och avsluta med havresmul och blommor.