Pannacotta med citrussocker

Pannacotta med citrussocker
Foto: TV4

Pannacotta är italienska för liten gräddpudding. Denna lena och goda dessert serveras här med citrussocker för att få lite sting.

3 april 2009
4

Du behöver

Pannacotta med citrussocker

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker

Citrussocker:

  • 1 dl strösocker
  • rivet skal från en lime
  • rivet skal från en citron

Till dekoration:

  • frukt eller bär

Gör så här

  1. Pannacotta med citrussocker
    Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Sjud långsamt i 15 minuter. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar eller höga glas. Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat, ca 3 timmar.
  2. Riv limeskalet och citronskalet fint och blanda med sockret. Pressa över limejuicen. häll över pannacottan.
  3. Dekorera med frukt eller bär och servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept