Pankopanerad torsk med remouladsås

POPULÄRT
koket.se
Pankopanerad torsk med remouladsås
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Pankopanerad torsk med remouladsås

18 ingredienser

45 min

Torsk blir frasigt god när den paneras i det asiatiska ströbrödet panko. Servera med en enkel och god remouladsås samt nykokt potatis, gärna vänd i smält smör.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • smör, till stekning

Remouladsås

  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5-2 dl gräddfil
  • 0,75 dl bostongurka
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5-1 msk dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör

  • ev 600 g kokt potatis, nykokt
  • 1 msk smör, smält
  • gräslök, finskuren
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av och ställ svalt.
  2. Skär filéerna i bitar om de är stora. Salta dem runt omkring.
  3. Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata skålar.
  4. Doppa filéerna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Se till att alla delar täcker filébitarna runt om. Lägg på ett fat och salta igen.
  5. Stek filébitarna i rikligt med smör på medelhög värme tills fisken precis är genomstekt. Det räcker med ett par minuter per sida.
  6. Servera fisken med remouladsås, kokt potatis vänd i smör och gräslök samt citronklyftor!