Pankopanerad torsk med remouladsås
Pankopanerad torsk med remouladsås
18 ingredienser
45 min
Torsk blir frasigt god när den paneras i det asiatiska ströbrödet panko. Servera med en enkel och god remouladsås samt nykokt potatis, gärna vänd i smält smör.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg, uppvispade
- 3 dl pankoströbröd
- salt
- smör, till stekning
Remouladsås
- 0,5 dl majonnäs
- 2 dl crème fraîche
- 1,5-2 dl gräddfil
- 0,75 dl bostongurka
- 0,5 tsk curry
- 0,5-1 msk dill, hackad
- salt
- svartpeppar, nymalen
Tillbehör
- ev 600 g kokt potatis, nykokt
- 1 msk smör, smält
- gräslök, finskuren
- citron, i klyftor
Gör så här
- Börja med såsen. Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av och ställ svalt.
- Skär filéerna i bitar om de är stora. Salta dem runt omkring.
- Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata skålar.
- Doppa filéerna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Se till att alla delar täcker filébitarna runt om. Lägg på ett fat och salta igen.
- Stek filébitarna i rikligt med smör på medelhög värme tills fisken precis är genomstekt. Det räcker med ett par minuter per sida.
- Servera fisken med remouladsås, kokt potatis vänd i smör och gräslök samt citronklyftor!