Panerad rödspätta med kapris, rödbetor och citron

koket.se
Panerad rödspätta med kapris, rödbetor och citron
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Panerad rödspätta med kapris, rödbetor och citron

13 ingredienser

30 min

Stekt fisk i form av panerad spätta serverad med betor och kapris vända i brynt smör. Lättlagad och riktigt god husmansrätt.

Tips! Rödspättans skinn blir mjukt vid tillagning och behövs därför inte tas bort.

WW ViktVäktarna

Se Tom Sjöstedt laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Rödspätta

  • 4 rödspättor, hela (à 400 g) rensade (utan huvud går också bra)
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • 400 g rödbeta, kokta och skalade
  • 1 gul lök
  • 1 dl kapris, små fina
  • 100 g smör
  • 1 tsk ättiksprit 12 %

Tillbehör och garnering

  • 800 g potatis, kokt
  • dillvippa
  • 4 citroner, klyftor

Gör så här

  1. Skär rödbetorna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Bryn smöret under vispning. Vänd i betor, lök och kapris. Avsluta med ättikan och smaka av med salt.
  2. Skär bort huvud och fenor på varje spätta. Panera dem på bägge sidor i ströbröd. Salta och peppra.
  3. Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme.
  4. Servera nystekt rödspätta med rödbetor och kokt potatis. Garnera med dill och citronklyftor.