Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör

89 röster
1 h
4
Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör
Foto: TV4

Perfekt panerad schnitzel på fläskfilé serverad med ett aromsmör med sälta från sardeller och fräschör från rivet citronskal blir en perfekt helgmiddag. Bjud med nykokt potatis!

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 400-500 g fläskfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Sardell- och citronsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk sardellkräm (på tub)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl kapris (små)
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Till servering och garnering

  • 600 g potatis, kokt
  • krasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sardell- och citronsmör
    Finhacka kaprisen.
  2. Blanda med smör, sardellkräm och dill. Rör ner finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Schnitzel
    Skär fläskfilén i fyra lika stora bitar.
  4. Lägg en filébit i en plastpåse och banka ut den ordentligt tunt, t ex med undersidan av en kastrull. Upprepa med resterande filébitar.
  5. Panera filéerna genom att först vända dem i saltat mjöl sedan i uppvispat ägg och slutligen panko.
  6. Smällt rikligt med smör i en stekpanna. Stek schnitzlarna gyllenbruna och frasiga på bägge sidor.
  7. Toppa schnitzeln med smöret och klippt krasse. Bjud med kokt potatis.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...