Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör

85 röster
1 h
4
Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör
Foto: TV4

Perfekt panerad schnitzel på fläskfilé serverad med ett aromsmör med sälta från sardeller och fräschör från rivet citronskal blir en perfekt helgmiddag. Bjud med nykokt potatis!

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 400-500 g fläskfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Sardell- och citronsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk sardellkräm på tub
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl små kapris
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Till servering och garnering

  • 600 g potatis, kokt
  • smörgåskrasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sardell- och citronsmör
    Finhacka kaprisen.
  2. Blanda med smör, sardellkräm och dill. Rör ner finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Schnitzel
    Skär fläskfilén i fyra lika stora bitar.
  4. Lägg en filébit i en plastpåse och banka ut den ordentligt tunt, t ex med undersidan av en kastrull. Upprepa med resterande filébitar.
  5. Panera filéerna genom att först vända dem i saltat mjöl sedan i uppvispat ägg och slutligen panko.
  6. Smällt rikligt med smör i en stekpanna. Stek schnitzlarna gyllenbruna och frasiga på bägge sidor.
  7. Toppa schnitzeln med smöret och klippt krasse. Bjud med kokt potatis.
14 september 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...