Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör

koket.se
Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör
Foto: TV4
Gabriel Jonsson SMK 2019
Gabriel Jonsson SMK 2019

Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör

16 ingredienser

1 h

Perfekt panerad schnitzel på fläskfilé serverad med ett aromsmör med sälta från sardeller och fräschör från rivet citronskal blir en perfekt helgmiddag. Bjud med nykokt potatis!

WW ViktVäktarna

Se Gabriel Jonsson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g fläskfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Sardell- och citronsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk sardellkräm (på tub)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl kapris (små)
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Till servering och garnering

  • 600 g potatis, kokt
  • krasse

Gör så här

Sardell- och citronsmör

  1. Finhacka kaprisen.
  2. Blanda med smör, sardellkräm och dill. Rör ner finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Schnitzel

  1. Skär fläskfilén i fyra lika stora bitar.
  2. Lägg en filébit i en plastpåse och banka ut den ordentligt tunt, t ex med undersidan av en kastrull. Upprepa med resterande filébitar.
  3. Panera filéerna genom att först vända dem i saltat mjöl sedan i uppvispat ägg och slutligen panko.
  4. Smällt rikligt med smör i en stekpanna. Stek schnitzlarna gyllenbruna och frasiga på bägge sidor.
  5. Toppa schnitzeln med smöret och klippt krasse. Bjud med kokt potatis.