Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör
Panerad fläskschnitzel med sardell- och citronsmör
16 ingredienser
1 h
Perfekt panerad schnitzel på fläskfilé serverad med ett aromsmör med sälta från sardeller och fräschör från rivet citronskal blir en perfekt helgmiddag. Bjud med nykokt potatis!
Se Gabriel Jonsson laga receptet

Ingredienser
- 400-500 g fläskfilé
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl pankoströbröd
- salt
- peppar
- smör, till stekning
Sardell- och citronsmör
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2 msk sardellkräm (på tub)
- 1 citron, finrivet skal
- 0,5 dl kapris (små)
- 0,5 dl dill, finhackad
- salt
- peppar
Till servering och garnering
- 600 g potatis, kokt
- krasse
Gör så här
Sardell- och citronsmör
- Finhacka kaprisen.
- Blanda med smör, sardellkräm och dill. Rör ner finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Schnitzel
- Skär fläskfilén i fyra lika stora bitar.
- Lägg en filébit i en plastpåse och banka ut den ordentligt tunt, t ex med undersidan av en kastrull. Upprepa med resterande filébitar.
- Panera filéerna genom att först vända dem i saltat mjöl sedan i uppvispat ägg och slutligen panko.
- Smällt rikligt med smör i en stekpanna. Stek schnitzlarna gyllenbruna och frasiga på bägge sidor.
- Toppa schnitzeln med smöret och klippt krasse. Bjud med kokt potatis.