Frasigt panerad och stekt torsk serverad med ett lyxigt mos smaksatt med timjan och citron samt smörstekta gröna ärtor med karamelliserad lök. En middag som passar lika fint som lyxig vardagsrätt som till helgmiddagen.
Salta fiskfiléerna runt om. Vänd först fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströbröd.
Skala och strimla schalottenlöken. Fräs den mjuk och glansig i smör i en stekpanna.
Tillsätt ärtorna till den karamelliserade löken. Smaka av med lite citronsaft. Salta lätt.
Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllene till färgen, vispa då och då så att det inte bränner fast.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken, 2-3 minuter på varje sida. Salta lätt.
Häll av och pressa potatisen. Tillsätt mjölk, grädde och rumsvarmt smör, rör ihop till ett fint mos. Smaka av med finhackad färsk timjan, finriven vitlök och lite finrivet citronskal.
Servering
Servera den nystekta torsken till det goda moset och ärtorna. Avsluta med att ringla över det brynta smöret. Garnera gärna med dillvippor.