Panerad abborre med Djurösås

9 röster
40 m
4

Klassisk panerad abborre med Djurösås på crème fraiche och bostongurka serverad med potatis och fräsch blandsallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Djurösås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk bostongurka
  • 4 msk ketchup
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk citronpeppar

Panerad abborre

  • 500 g abborre
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk citronpeppar
  • 800 g potatis

Sallad

  • Isbergssallad, tomat, gurka, fetaost och melon.

Gör så här

  1. Djurösås
    Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet.
  2. Abborrfilé
    Blanda ströbrödet, vetemjölet och citronpeppar i en skål. Vispa upp äggen i en tallrik. Doppa sedan abborrfilén i ägget först, sen i ströbrödsblandningen.
  3. Stek abborrfilén ca. 30 sek. på var sida.
  4. Servera med kokt potatis och blandad sallad.
3 september 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept