Panerad abborre med Djurösås

Panerad abborre med Djurösås
Foto: TV4

Panerad abborre med Djurösås

19

4 steg att laga

13 ingredienser

40 m

Klassisk panerad abborre med Djurösås på crème fraiche och bostongurka serverad med potatis och fräsch blandsallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Djurösås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk bostongurka
  • 4 msk ketchup
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk citronpeppar

Panerad abborre

  • 500 g abborre
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk citronpeppar
  • 800 g potatis

sallad

  • isbergssallad, tomat, gurka, fetaost och melon

Gör så här

  1. Djurösås
    Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet.
  2. Abborrfilé
    Blanda ströbrödet, vetemjölet och citronpeppar i en skål. Vispa upp äggen i en tallrik. Doppa sedan abborrfilén i ägget först, sen i ströbrödsblandningen.
  3. Stek abborrfilén ca. 30 sek. på var sida.
  4. Servera med kokt potatis och blandad sallad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer