Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Paj med purjo och ansjovis
Foto: TV4
Paj med purjo och ansjovis
Betyg: 4 av 5 (20 röster)
20
Spara
Av:
Köket.se
10
ingredienser
En salt och god paj, kanske med en kall öl?
Bakverk
Buffémat
Fest
Paj
Picknick
Ingredienser
portioner
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,25 dl vatten
Fyllning:
500-600 g purjolök, finskivad
3 msk margarin
1 förp ansjovisfilé
3 ägg
3 dl kaffegrädde
ca 75 g ost, riven
ev salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl till smuldeg, arbeta ihop den med vatten. Lägg i plastfilm i kylen 1 tim.
Fräs purjon mjuk i margarinet. Låt svalna. Vispa ihop ägg och grädde, krydda. Vänd ned purjo, hackad ansjovis och ost.
Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta ut formen, ta bort folie.
Slå i fyllningen och grädda klart ca 20 min.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut