Padrones med spräckt kalvsky, tryffel och parmesan

0 röster
30 m
30 stycken
Padrones med spräckt kalvsky, tryffel och parmesan
Foto: Charlotte Gawell

Padrones, som är milda söta paprikor, blir underbart gott som snacks när de steks och serveras med en god spräckt kalvsky och hyvlad parmesan. Perfekt tilltugg till drinken, som förrätt, del av en buffé eller tillbehör till middagen.

Receptet är ur boken Mannerströms Berså, Norstedts.

Visa mer
30 m
30 stycken

Du behöver

  • 30 padrones
  • olja, till stekning

Spräckt kalvsky

  • 1 schalottenlök
  • 1 dl kalvfond, utspädd med vatten om du använder koncentrat
  • 3 kvistar timjan
  • 0,75 dl olivolja, mild
  • 1 msk tryffelblessyr
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 0,5 tsk soja
  • peppar, från kvarn

Servering

  • 1 dl parmesan, hyvlad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken, hetta upp lite av olivoljan i en kastrull. Fräs löken glansig utan att den tar färg. Slå på kalvfonden och koka ihop lite, repa av bladen från timjankvistarna ner i skyn. Smaksätt med tryffel, citron, peppar och soja. Spräck sedan kalvskyn genom att hälla i resten av olivoljan.
  2. Tillaga paprikorna, padrones, på hög värme i en panna eller fritera dem tills skalet får färg. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper om du friterar. Strö salt över.
  3. Lägg upp paprikorna i ett djupt uppläggningsfat, ringla skyn över och toppa med hyvlad parmesanost.
24 april 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...