Pad thai med kyckling och pokesås

Pad thai med kyckling och pokesås
Foto: Eva Hildén

Pad thai med kyckling och pokesås

0

7 steg att laga

17 ingredienser

40 m

Pokesåsen från Kikkoman med flera tongivande smaksättare ger här härlig skjuts åt den thailändska street food-klassikern pad thai med risnudlar, kycklinglårfilé, böngroddar och ägg. Variera chilistyrkan efter tycke och smak – och krydda gärna extra vid servering.

kikkoman_produktbild_03_ny

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkomans produkter.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 förp risnudlar (180 g)
  • 2 klyfta vitlök
  • 200 g spetskål
  • 0,5 förp salladsärtor (75 g)
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 dl Kikkoman Poke
  • 0,5 dl Kikkoman Tamari-soja
  • 2 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 0,5 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 150 g böngroddar (färska)
  • 3 ägg
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl jordnötter, salta hackade
  • limeklyfta (till servering)
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Klipp nudlarna ett par gånger med en sax, så blir det lättare att blanda i dem senare.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Strimla spetskålen och salladsärtorna.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar.
  4. Fräs kycklingen i olja i en stor stek- eller wokpanna tills den har fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter.
  5. Häll över pokesås, tamari-soja, sushi-risvinäger, TABASCO® Sriracha pepparsås och TABASCO® Original pepparsås. Låt koka upp. Rör ner kål och böngroddar.
  6. Fös allt åt ena sidan i pannan. Knäck äggen på den andra, tomma sidan. Rör om på svag värme till en äggröra. Tillsätt nudlar, salladsärter och plockad koriander. Blanda ihop.
  7. Strö över jordnötterna. Servera med limeklyftor.