Gravlaxtoast med hovmästarsås och kantarellsnibb

0 röster
30 min
4

Gravlaxtoast med hovmästarsås och kantarellsnibb från P-O.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
St Anna 2120, 69kr.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Gravlax

  • 1 kg lax
  • 4 msk salt
  • 5 msk socker
  • 2 tsk vitpeppar, grovstött
  • rikligt med dill

Kantarellsnibb

  • 200-300 g väl urvattnade kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1-1,5 dl vispgrädde 40 %
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i

Hovmästarsås

  • 0,5 dl senap
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl olja
  • 1 äggula
  • dill, finhackad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gravlax
    Gravas två dygn i plastpåse, vänd några gånger och slå av laken efter ett dygn.
  2. Kantarellsnibb
    Skär och stek bröd och klicka över stuvningen.
  3. Hovmästarsås
    Vispa ihop ingredienserna i rymlig skål. Avsluta med att strila i oljan.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...