Ostgratinerat rotmos med bacon

Felix ostgratinerat rotmos med bacon
Foto: Angelica Söderberg

Ostgratinerat rotmos med bacon

6

5 ingredienser

25 m

Vem har sagt att rotmos inte kan vara lyxigt? Lägg upp i fina små ugnsformar, gratinera med en smakrik ost och servera med bacon. Funkar lika bra som förrätt som tillbehör till kyckling eller kött!


läs mer
Felix - rotmos - produktbild

Felix tipsar!

Rotmos på klassiskt svenskt vis! Gjord på svenska rotfrukter, buljong och kryddor. Felix rotmos är dessutom glutenfri!

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp bacon
  • 1 förp Felix Rotmos
  • 1 dl ost, smakrik , riven
  • svartpeppar, nymalen
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sprid ut bacon på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet i ugnen i ca 10 minuter, eller tills det blivit knaperstekt.
  3. Fördela rotmoset i fyra små ugnssäkra formar. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 10-15 minuter eller till dem fått fin färg.
  4. Toppa rotmoset med nymalen svartpeppar och paprikapulver och stoppa ner några skivor bacon. Servera som förrätt eller till en fin köttbit!
TIPS!