Ostgratinerade musslor med saffran

ostgratinerade grona musslor
Foto: Mikael Göranssoon/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ostgratinerade musslor med saffran

9 ingredienser

30 min

Ernst bjuder på ostron med en härlig jultouch. Gratinerade med panko, ost och ansjovis blir detta en riktig smakbomb. Dessutom piffar Ernst ostronen extra med saffran, för god smak och den vackra färgen.

Ingredienser

  • 500 g musslor (gröna)
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl lagrad ost, riven (lagrad)
  • 5 ansjovisfiléer
  • 0,5 g saffran
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk vit balsamvinäger
  • grovt salt

Gör så här

  1. Tina musslorna.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Skala och hacka löken. Finhacka persiljan.
  4. Riv osten. Blanda samman allt med panko, saffran och anjovis så att fisken går sönder. Blanda ner olivolja och vit balsamico. Toppa musslorna med röran.
  5. Bottna en form med grovsalt, lägg musslorna på en snygg rad.
  6. Baka av i ugn i ca 10 min.
  7. Det går också bra att baka musslorna i en klotgrill som får upp en bra värme.