Få ut mjölet i hög på till exempel en träbänk. Gör ett hål i mjölhögen så den blir vulkanformad. Knäck i äggen i hålet.
Börja med att vispa med en gaffel, när det börjar likna en blöt deg i mitten kan du börja knåda med händerna. Ju längre du knådar desto mer gluten kommer att slås ut i degen. Ge knådandet minst 10 minuter. Låt degen vila i kylen i ca 2 timmar.
Få ut degen på en bänk och kavla ut den en bit innan den går igenom pastamaskinen. På så sätt undviker du att pastan går sönder i maskinen. Veva pastan till 1,5 mm för tortellini.
Färsk vitlöksbuljong
Koka upp vatten, vitt vin, salt och timjan. Dela vitlöken på längden och lägg ner i den kokande vätskan. Låt koka i ca 15 minuter. Låt sedan stå med lock och dra i ca en timme.
Plocka ur timjankvistarna. Dra vitlöken till små remsor och lägg ner i buljongen igen. Smaka av med några droppar citron och olivolja.
Ostfyllning
Riv ner osten i ricottan. Rör ihop och smaka upp med salt.
Använd en passande stansring för att göra tortellini. Kavla ut all pasta. Stansa ut pastaformarna, lägg en liten klick ostfyllning i mitten av pasta formen. Ca 6 g per tortellini. Pensla ena sidan med vatten och vik ihop till en halvmåne. När du håller halvmånen i handen blöter du ena spetsen med vatten och trycker ihop med den andra spetsen av halvmånen.
Servering
Koka pastan i ca 3 minuter. Servera direkt i den varma buljongen, kokta ärter och bondbönor. Toppa med valfri ört.