Ostfondue, Erik Hammars recept

3 röster
30 m
4-6
Ostfondue, Erik Hammars recept
Foto: Erik Hammar

Ostfondue med gruyère, emmentaler, vitt vin och kirsch. Serveras på klassiskt vis med vitt lantbröd och picklade grönsaker.

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • 1,5 msk kirsch (alt annat fruktbrännvin)
  • 1 msk maizena
  • 1 klyfta vitlök
  • 3-4 dl vitt vin
  • 400 g gruyère, riven
  • 200 g emmentaler, riven

Tillbehör

  • vitt lantbröd
  • picklade grönsaker (gärna cornichons)
  • chark

Gör så här

  1. Blanda ihop brännvinet med maizenan. Gnid in grytan med vitlöksklyftan (och ta sedan ur den).
  2. Sjud upp det vita vinet på medelvärme i grytan och vänd ner osten. Koka upp under ständig omrörning.
  3. Tillsätt brännvinsblandningen när osten är smält och ta av från värmen. Ställ fram på bordet och låt den stå på fonduegrytans värmefunktion.
  4. Servera med bröd, pickels och kanske lite chark.
18 augusti 2018

Laddar fler recept