Ostbollar från medelhavet

16 röster
90 m
4

Om du gillar ost kommer du älska dessa ostbollar fyllda med fetaost, gouda och cheddar - mums!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
90 m
4

Du behöver

Tomatmarmelad:

  • 500 g plommontomater
  • 350 g socker
  • 1 citron
  • 40 g vitvinsvinäger
  • 0,5 chilifrukt, finhackad (alt. 1 tsk chiliflakes)

Ostbollar:

  • 100 g fetaost, smulad
  • 130 g goudaost, riven
  • 100 g cheddarost, riven
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 40 g mjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 –2 msk mjölk
  • 1 krm peppar
  • Ströbröd till panering
  • Solrosolja till fritering

Gör så här

  1. Tomatmarmelad
    Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i ca. 45 min. Rör om ofta så att marmeladen inte bränns. För att vara säker på att marmeladen är färdig, ta en klick och dra fingret igenom. Om “fåran” inte rinner ihop så är den klar.
  2. Ostbollar
    Blanda alla ingredienser i en skål, täck över med plastfolie och låt vila i kylskåp i ca. 45 min. Gör sedan bollar av smeten, ca. 15 st. Panera bollarna i ströbröd och fritera sedan i het olja tills de får en gyllenbrun färg, ca. 1–2 minuter. Låt ostbollarna rinna av på hushållspapper ett tag. Servera sedan på salladsbädd med tomatmarmeladen.
30 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...