En klassisk paj med ost och skinka passar bra som lunch, vardagsmiddag eller utflyktsmat. En matberedare är till god hjälp när du ska göra degen, den snabba ihopblandningen i maskin ger ett frasigt och lättpajskal.
Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare och kör på full fart i 5–6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse, låt den vila i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Lägg i strimlad skinka och riven ost i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och rikligt med svartpeppar. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 35-40 minuter, tills äggen har stelnat.
Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av din paj!