Ost med kolasås

Jessica Frej

Ost med kolasås

6 ingredienser

30 min + tid i kyl

Att dippa ostkuber i kolasås är otroligt gott! Ett perfekt tilltugg under jul.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Kolasås

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Servering

  • lagrad ost (t.ex. Cheddar, Havarti, Gammel Knas)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Kolasås

  1. Koka upp alla ingredienser i en vid och tjockbottnad kastrull.
  2. Låt sedan kolasåsen sjuda i 15 minuter.
  3. Låt såsen svalna i rumstemperatur innan du kyler den.

Servering

  1. Skär osten i kuber fäst på tandpetare.
  2. Häll kyld kolasås i en liten skål så att var och en kan dippa osten där i.