Örtiga pommes med grillad svamp och tryffelmajonnäs

koket.se
Örtiga pommes med grillad svamp och tryffelmajonnäs
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Örtiga pommes med grillad svamp och tryffelmajonnäs

15 ingredienser

40 min

Lyxig vardagsmiddag med grillade portabellosvampar, örtslungade pommes med parmesan, snabb tryffelmajonnäs och sallad.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Örtslungade pommes frites

  • 1 förp pommes frites
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt
  • 50 g smör
  • 75 g parmesanost

Grillad svamp

  • 8 portabellosvampar (stora)
  • 2 msk rapsolja

Tryffelmajonnäs

  • 3 dl majonnäs
  • 1 msk tryffelolja
  • salt

Till servering

  • 1 förp mâchesallad

Gör så här

  1. Tillaga pommes enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka persilja och gräslök, spara lite grönt till servering.
  3. Smält smöret, riv ned vitlöken och häll sedan smöret i en stor skål. Tillsätt örter, salt och chiliflakes, rör runt och ställ åt sidan.
  4. Rör ihop majonnäs, tryffelolja, svartpeppar och salt. Låt stå.
  5. Pensla svampen med rapsolja och grilla eller stek den på hög värme tills den får fin färg, salta och peppra. Håll dem varma.
  6. Ta ut krispiga pommes ur ugnen och lägg ned dem i smöret och vänd runt. Lägg upp på ett fat och riv över massa massa parmesan. Toppa med resterande örter.
  7. Servera med svamp, tryffelmajonnäs och gärna en enkel sallad till.