Örtiga pommes med grillad svamp och tryffelmajonnäs
Örtiga pommes med grillad svamp och tryffelmajonnäs
15 ingredienser
40 min
Lyxig vardagsmiddag med grillade portabellosvampar, örtslungade pommes med parmesan, snabb tryffelmajonnäs och sallad.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
Örtslungade pommes frites
- 1 förp pommes frites
- 0,5 kruka färsk persilja
- 1 kruka gräslök
- 1 tsk torkad dragon
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk chiliflakes
- salt
- 50 g smör
- 75 g parmesanost
Grillad svamp
- 8 portabellosvampar (stora)
- 2 msk rapsolja
Tryffelmajonnäs
- 3 dl majonnäs
- 1 msk tryffelolja
- salt
Till servering
- 1 förp mâchesallad
Gör så här
- Tillaga pommes enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka persilja och gräslök, spara lite grönt till servering.
- Smält smöret, riv ned vitlöken och häll sedan smöret i en stor skål. Tillsätt örter, salt och chiliflakes, rör runt och ställ åt sidan.
- Rör ihop majonnäs, tryffelolja, svartpeppar och salt. Låt stå.
- Pensla svampen med rapsolja och grilla eller stek den på hög värme tills den får fin färg, salta och peppra. Håll dem varma.
- Ta ut krispiga pommes ur ugnen och lägg ned dem i smöret och vänd runt. Lägg upp på ett fat och riv över massa massa parmesan. Toppa med resterande örter.
- Servera med svamp, tryffelmajonnäs och gärna en enkel sallad till.