Örtfyllda kycklingrullader med tomat- och spenatsallad

Örtfyllda kycklingrullader med tomat- och spenatsallad
Foto: Marcus Lawett

Det är dags att plocka fram grillen och skapa nya sommarminnen! Att fylla kyckling med örter är alltid en bra idé. Ju mer färska örter, desto godare. Fyllda lårfiléer blir allra godast här eftersom låren har mer fett än brösten och därför blir saftigare. Sätt ihop rulladerna med grillpinnar (så att de inte öppnar sig) i stället för snören som lätt brinner upp. Pinnarna gör också spetten lätta att vända på grillen /Tareq

Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling


19 april 2017
4

Du behöver

  • 8 kycklinglårfiléer med skinn
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 0,5 citron, saften från
  • 20-30 blad färsk salvia
  • 20 späda kvistar färsk oregano

Tomat- och spenatsallad

  • 600 g tomater, blandade sorter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 0,5 dl svarta kalamataoliver
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • 70 g babyspenat eller rucola

Gör så här

  1. Dela tomaterna, skala och dela vitlöken, dela chilin på längden. Lägg grönsaker och lök på en plåt med oliver, olivolja, salt och peppar och grilla precis över glöden i cirka 15 minuter.
  2. Lägg ut lårfiléerna med köttsidan uppåt. Salta, peppra och pressa över citron. Fördela örterna över filéerna. Rulla ihop dem tajt och stick in två grillspett i varje (för att de ska hålla ihop). Grilla på direkt värme. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade.
  3. Vänd ner bladspenaten i de varma tomaterna.
  4. Servera kycklingen direkt med den ljumma salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept