Örtfylld potatispaj

svensk potatis örtfylld potatispaj
Foto: Svensk potatis

Örtfylld potatispaj

12 ingredienser

60 min

En ljuvligt god och mättande potatispaj! Passar utmärkt på buffén, till midsommar eller som en somrig lunch tillsammans med en frsäch sallad.

Garanterar hög kvalitet
Svensk potatis smakstämpel

Garanterar hög kvalitet

Håll utkik efter SMAK-märkningen så vet du att potatisen är av god kvalitet!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajskal

  • 750 g potatis, kokt
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 2,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 purjolök
  • smör, till stekning
  • 6-8 potatisar, kokta
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 3 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • 1 dl färska örter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa potatisen till pajskalet och blanda med resten av pajdegsingredienserna. Låt degen vila i ca 10 minuter.
  3. Platta ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

Fyllningen

  1. Strimla och fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
  2. Blanda ägg, grädde, ost och de hackade örterna i en bunke.
  3. Skiva de kokta potatisarna.
  4. Varva potatis, purjolök och äggstanning i pajskalet.
  5. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 40 minuter.
  6. Servera gärna med en god sallad eller som en del av buffén.
TIPS!
Fler tips!
Svensk potatis Potatissallad med senapsvinägrett, lök och äpple

Fler tips!

Fler goda recept med potatis!

Läs mer