Örtfärserade champinjonhattar

0 röster
4
Örtfärserade champinjonhattar
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe persilja
  • 50 g kokt skinka
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g sockerärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Borsta och ansa champinjonerna. Ta bort foten och skär av en tunn skiva av hatten. Ställ hattarna i en smord ugnssäker form. Finhacka persiljan, skinkan, löken och fötter och skivor av champinjonerna, detta kan göras för hand eller i matberedare.
  2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs hacket lätt utan att det tar färg. Pudra över vetemjölet och häll på buljongen och fräs ihop röran. Krydda med salt och nymalen peppar. Fördela röran i champinjonhattarna.
  3. Sätt formen mitt i ugnen i 10–12 minuter så att allt blir genomvarmt. Lägg sockerärterna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka 1–2 minuter, inte mer. Arrangera sockerärter och champinjonhattar vackert på tallrikarna.
12 maj 2009