Örtbakad rödspätta med curryremoulad och potatissallad
Örtbakad rödspätta med curryremoulad och potatissallad
17 ingredienser
50 min
Rödspätta får av pankoströbröd och färska örter en frasig och smakrik panering. Till fisken serveras Stefans curryremoulad och sallad med både potatis och gulbetor.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 600 g rödspättafilé
- 20 g smör
- 1 dl pankoströbröd
- 1 kruka färsk persilja
- 1 kruka färsk dill
Curryremoulad
- 300 g pickles
- 1 msk curry
- 2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- salt
Potatis- och gulbetssallad
- 600 g fast potatis
- 200 g gulbeta
- 1 citron, skalet, rivet och saften, pressad
- 1 frissésallad, plockat
- 1 ask sockerärtor, strimlade (à 150 g)
- 50 g smör
- 1 kruka dill, plockad
Gör så här
Curryremoulad
- Mixa pickles och curry grovt. Låt stå och dra några minuter så att curryn får "mogna".
- Blanda med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt.
Potatis- och gulbetssallad
- Skrubba potatis och gulbetor. Skär i grova klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten.
- Häll av potatis och betor.
- Smält smöret i en stekpanna. Lägg ner potatis och gulbetor i pannan och stek på hög värme så att de får lite färg.
- Blanda ner finrivet citronskal och pressad citronsaft i pannan.
- Strimla sockerärterna. Plocka frissésalladen i mindre bitar. Lägg i en skål och häll i varma potatisar och gulbetor direkt från pannan. Avsluta med med plockad dill.
Örtbakad rödspätta
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Smält smöret.
- Mixa panko, persilja och dill i en mixer till ett grönt ströbröd. Salta spättafiléerna och rulla ihop dem.
- Pensla smör på rullarna och doppa dem i det gröna ströbrödet. Rada upp i en ugnssäker form med skarven nedåt.
- Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
- Servera rulladerna med sallad och curryremoulad.