Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn

Foto: tv4
Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn
14 ingredienser
Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn som serveras med chili- och pärondressing.
Ingredienser
Pinjenötsflarn
- 75 g pinjenötter
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk rostade sesamfrön
- 0,5 msk honung, flytande
- 50 g matfett
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 1 msk limefrukt, rivet
Chili- och pärondressing
- 2 msk honung, flytande
- 1 msk limefrukt, saft
- 0,5 msk mild röd chilifrukt, finhackad
- 1 msk päron, skalat och skuret i små bitar (typ Anjo)
Servering
- 4 skivor Orranäs chèvrerulltårta
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Dela en tredjedel av pinjenötterna på längden och finhacka resten. Rosta sesamfrön i 200 grader några minuter.
- Blanda matfett, nötter, socker, honung och sesamfrön i en kastrull och värm försiktigt.
- Tillsätt mjölk och mjöl när fettet har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt därefter rivet limeskal.
- Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar ca 1 tsk per kaka. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
- Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader varm ugn i 5-6 min eller tills de fått färg. Låt svalna på plåten.
Chili- och pärondressing
- Blanda samma alla ingredienser, låt stå och dra i ungefär en timme så att chilismaken kommer fram.
Servering
- Placera getostskivorna på en tallrik, ringla lite av dressingen runt om och garnera med pinjenötsflarn och citronmeliss.