Leilas frozen cheesecake
Leilas frozen cheesecake
7 ingredienser
En frozen cheesecake som dekoreras med färska bär. Recept från boken One more slice.
Receptet ger 1 cheesecake.
Ingredienser
- 4 ägg (ekologiska)
- 1,5 dl strösocker
- 1 citron, skalet
- 200 g färskost
- 4 dl vispgrädde
- 200 g digestivekex
Garnering
- färska fikon, röda vinbär (eller andra bär)
Gör så här
- Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
- Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.
- Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
- Varva kexen med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
- Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
- Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
- Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
- Servera med fikon, röda vinbär eller andra bär.