Omelett med tonfiskröra och avokado

25 röster
30 m
4
Omelett med tonfiskröra och avokado
Foto: Köket.se

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett. Både nyttigt och gott, perfekt vardagsmat.

Abba - tonfisk i vatten - produktbild
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Tonfiskröra

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 förp Abba Tonfisk i vatten
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • peppar

omelett

  • 6 ägg
  • 6 msk mjölk
  • 1 dl ost, smakrik , riven
  • 6 cm purjolök, skivad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 avokador
  • 1 citron

Gör så här

  1. Rör samman gräddfil, majonnäs, tonfisk, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå fram till servering.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, purjolök, salt och peppar. Stek till fyra omeletter på svag värme i en stekpanna med lite olja.
  3. Skiva avokadon. Servera omeletterna till tonfiskröran och avokadon. Garnera med en skiva citron och en dillkvist. Klart!
2 juli 2016