• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Omelett med tonfiskröra och avokado

Omelett med tonfiskröra och avokado
Foto: Köket.se

Omelett med tonfiskröra och avokado

3 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Snabb, mättande och god lunch! Blanda tonfisken med gräddfil, dill och gräslök och den passar perfekt till purjolöksomeletten!


Abba - tonfisk i vatten - produktbild

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett. Både nyttigt och gott, perfekt vardagsmat.

Ingredienser

portioner4 portioner

Tonfiskröra

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 förp Abba Tonfisk i vatten
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • peppar

omelett

  • 6 ägg
  • 6 msk mjölk
  • 1 dl ost, smakrik , riven
  • 6 cm purjolök, skivad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 avokador
  • 1 citron

Gör så här

  1. Rör samman gräddfil, majonnäs, tonfisk, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå fram till servering.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, purjolök, salt och peppar. Stek till fyra omeletter på svag värme i en stekpanna med lite olja.
  3. Skiva avokadon. Servera omeletterna till tonfiskröran och avokadon. Garnera med en skiva citron och en dillkvist. Klart!