I samarbete med Abba

Omelett med tonfiskröra och avokado

24 röster
30 m
4
Omelett med tonfiskröra och avokado
Foto: Köket.se

Snabb, mättande och god lunch! Blanda tonfisken med gräddfil, dill och gräslök och den passar perfekt till purjolöksomeletten!


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Tonfiskröra

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 förp Abba tonfisk i vatten
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • peppar

omelett

  • 6 ägg
  • 6 msk mjölk
  • 1 dl ost, smakrik , riven
  • 6 cm purjolök, skivad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 avokador
  • 1 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rör samman gräddfil, majonnäs, tonfisk, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå fram till servering.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, purjolök, salt och peppar. Stek till fyra omeletter på svag värme i en stekpanna med lite olja.
  3. Skiva avokadon. Servera omeletterna till tonfiskröran och avokadon. Garnera med en skiva citron och en dillkvist. Klart!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...