Grillade fläskkotletter med serranolindad vårlök, curranchosmör och majskolvar

Grillade fläskkotletter med serranolindad vårlök, curranchosmör och majskolvar
Foto: Andreas Söderberg

Grillade fläskkotletter med serranolindad vårlök, curranchosmör och majskolvar

Av: Ola Mattsson

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Fläskkotlett är väldigt gott att grilla. Pröva att servera det som här med vårlök lindad med skinka och grillad majs.

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter
  • 4 majskolvar
  • 4 skivor serranoskinka
  • 4 salladslökar
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 msk curry
  • 4 ansjovisfiléer, finhackade
  • 1 vitlök, finhackad
  • 1 msk hönsbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk persilja
  • 1 gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • 1,5 citron
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Curranchosmör: Ta smöret, curryn, ansjovisen, vitlöken, hönsbuljongen, timjanen, persiljan och löken. Blanda dessa ingredienser väl.
  2. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Glace: Blanda oljan och kryddorna med saften från citronen.
  4. Grilla kotletterna och krydda med salt och peppar. Använd glacet och pensla på båda sidorna innan servering.
  5. Grilla majsen tills dom får en gyllenbrunfärg runt om.
  6. Linda Serranoskinkan runt vårlöken och grilla ett par minuter.