Gorgonzolainbakad fläskfilé

0 röster

Gorgonzolainbakad fläskfilé med blomkålspuré funkar till både fest och vardag.

Sås
Ta det sista av osten och låt koka ihop med grädde eller crème fraiche.

Här hittar du en

GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag

.

Visa mer

Du behöver

  • 2 st små fläskfiléer, ca 7-800 g
  • 1 st stort blomkålshuvud
  • 200 g grönmögelost
  • 1 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till servering

  • grönsallad
  • Sås (se tipsrutan)

Gör så här

  1. Putsa köttet och stek på hög värme i panna för vacker stekyta.
  2. Ta av från pannan och skär ett djupt snitt i köttet där du trycker ner bitar av osten. Om nödvändigt, slut köttet med några blötlagda tandpetare.
  3. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills den blir mjuk.
  5. Mixa kålen med stavmixer tillsammans med smör, salt och peppar.
  6. Servera med grönsallad och sås.
5 juli 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept