Fylld lövbiff med blomkålspuré
Fylld lövbiff med blomkålspuré
18 ingredienser
Fyllda lövbiffsrullader som serveras med en blomkålspuré och sallad. Gott och GI! Recept från GI-kokboken 6 kilo på 6 veckor.
Fler GI-recept från boken
.
Ingredienser
Fylld lövbiff
- 8 skivor lövbiff
- 200 g färskost
- 3 msk senap
- 0,5 dl färsk oregano, hackad,
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 1 msk smör
Blomkålspuré
- 1 blomkål
- 0,5-1 dl grädde
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 1 äggula
- 1-2 msk dijonsenap
- 0,5 dl färsk oregano
Tillbehör
- 50 g salladsmix
- gul paprika
- kapris
- färsk oregano
Gör så här
Lövbiff
- Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
- Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
- Krydda med salt och peppar.
- Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
Blomkålspuré
- Skär blomkålen i mindre buketter.
- Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
- Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
- Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
- Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
- Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
- Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano.
Vid servering
- Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
- Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.