Okonomiyaki, japansk pannkaka

40m
4
okonomiyaki, japansk pannkaka
Foto: TV4

Japansk pannkaka med strimlad vitkål och stekt bacon.

Dryckesförslag: Sake

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 september 2017
40m
4

Du behöver

  • 4 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 300 g vitkål, fint strimlat
  • 140 g bacon, strimlat
  • 4 msk Okonomiyakisås, (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup)
  • 2 msk Japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)

Garnering

  • 1 msk gräslök, fint klippt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, mjölk och ägg i en stor skål. Smeten ska vara som en ganska tjock pannkakssmet. Tillsätt extra ägg om du tycker den är för tunn.
  2. Blanda i den strimlade vitkålen i smeten.
  3. Fräs strimlat bacon och blanda sedan ner även det i smeten.
  4. Olja en stekpanna och värm den på medelvärme.
  5. Häll sedan i smeten i pannan och fördela så det blir en jämntjock pannkaka. Fös ihop mot mitten.
  6. Stek i cirka 5 minuter tills den är gyllenbrun, vänd då med hjälp av ett lock eller större stekspade.
  7. Lägg på ett lock och låt steka i ytterligare 5 minuter.
  8. Tag sedan av locket och vänd pannkakan igen.
  9. Pensla pannkakan med Okonomiyakisåsen (kan ersättas med soja blandat med ketchup).
  10. Ringla över japansk majonnäs (eller svensk majonnäs utspätt med lite mjölk) och strö sedan över fint klippt gräslök.
Kommentera receptet

Fler goda recept