Boeuf à la bourguignonne

Boeuf à la bourguignonne

22

5 steg att laga

16 ingredienser

3 h

En klassisk Boeuf Bourguignon på högrev, sidfläsk och mycket rött vin.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1,5 kg högrev
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 king solo vitlökar, krossade
  • 75-150 cl rött vin
  • 3 dl kalvbuljong
  • 6 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,5 dl färsk bladpersilja
  • 3 lagerblad
  • 0,5 kg skogschampinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar på ungefär 4 x 4 cm, och sidfläsket i något mindre bitar. Bryn kött och sidfläsk i olja och smör. Tillsätt grovt klyftad lök, morötter, vitlök och champinjoner.
  2. Häll i vinet, tomatpuré, dijonsenap, buljong och kryddor.
  3. Sjud din Boeuf Bourguignon i 2-3 timmar under lock på låg värme, tills köttet är mört. Alternativt ställ grytan i ugnen på 150-170 grader.

  4. Smaka av med hackad bladpersilja, salt och svartpeppar.
  5. Servera med potatismos eller tärna potatis grovt och låt den koka med i grytan sista halvtimmen. Jag äter alltid grytan med baguette och en roquefort papillon, och naturligtvis med ett lämpligt vin, helst samma som jag kokat grytan på.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer