Boeuf à la bourguignonne

18 röster
3 h
6

En klassisk Boeuf Bourguignon på högrev, sidfläsk och mycket rött vin.

Visa mer
3 h
6
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg högrev
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 solovitlökar, krossade
  • 75-150 cl rött vin
  • 3 dl kalvbuljong
  • 6 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,5 dl bladpersilja
  • 3 lagerblad
  • 0,5 kg skogschampinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar på ungefär 4 x 4 cm, och sidfläsket i något mindre bitar. Bryn kött och sidfläsk i olja och smör. Tillsätt grovt klyftad lök, morötter, vitlök och champinjoner.
  2. Häll i vinet, tomatpuré, dijonsenap, buljong och kryddor.
  3. Sjud din Boeuf Bourguignon i 2-3 timmar under lock på låg värme, tills köttet är mört. Alternativt ställ grytan i ugnen på 150-170 grader.

  4. Smaka av med hackad bladpersilja, salt och svartpeppar.
  5. Servera med potatismos eller tärna potatis grovt och låt den koka med i grytan sista halvtimmen. Jag äter alltid grytan med baguette och en roquefort papillon, och naturligtvis med ett lämpligt vin, helst samma som jag kokat grytan på.
21 februari 2015

Laddar fler recept...