Havrebröd med frön
Havrebröd med frön
12 ingredienser
2,5 h
Supergoda glutenfria havrefrallor toppade med pumpafrön, psylliumfrön och havregryn.
OBS: för att brödet ska vara glutenfritt måste du använda ren havre.
Ingredienser
- 8 dadlar
- 25 g jäst
- 8 dl vatten, kallt
- 8 dl havremjöl
- 2,5 dl bovetemjöl
- 1 dl psylliumfröskal/husk
- 2 dl blandade frön pumpa, solros och psylliumfrön
- 1 msk honung, flytande
- 1 tsk salt
Topping
- 2 msk pumpakärnor
- 1 msk psylliumfrö
- 0,5 dl glutenfria havregryn
Gör så här
- Skiva dadlar och blötlägg i 0,5 dl vatten Smula ner jästen i en bunke och häll på vatten. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser samt de blötlagda dadlarna. Blanda runt och låt stå några minuter.
- Låt jäsa under bakduk minst i 1,5 timme. Forma till bullar med hjälp av lite extra havremjöl på händerna. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Toppa bullarna med havregryn och frön.
- Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.