Chèvre-kyckling med rostad potatis och pinjesås
Chèvre-kyckling med rostad potatis och pinjesås
13 ingredienser
En kycklingrätt med det där lilla extra.
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 kg potatis (stora)
- 100 g chèvreost
- 300 g champinjoner
- 1 gul lök
- 300 g smör
- 3 dl grädde
- 2 dl kycklingfond
- 100 g pinjenötter
- 1 knippe färsk persilja
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala potatisarna och koka dem i 10 minuter, lägg sedan upp dem på en plåt.
- Ringla olja över, salta och peppra och strö över timjan. Rosta i ugn 200 grader i ca 40 min. Låt potatisen få ett knaprigt skal, lägg tillbaka potatisarna i kastrullen.
- Tillsätt smör och persilja och krossa med en stor gaffel.
- Bryn löken och champinjonerna 10 min i olivolja. Blanda ner chévre. Mixa allt till en jämn smet.
- Bryn kycklingfiléerna endast på sidan med skinn. Skär en ficka längs filéerna. Fyll med chévremixen. Tillaga i ugn 20 min 120 grader
- Värm kycklingfonden med grädde, reducera och tillsätt de rostade pinjenötterna. Mixa och smaksätt med salt och peppar.