Pomelo med kryddhalstrad sej

Pomelo med kryddhalstrad sej
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pomelo med kryddhalstrad sej

10 ingredienser

Kryddig sejfilé som halstrats serveras med sallad på pomelo och med en citronette.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 300 g sejfilé
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 tsk spanskt rökt paprikapulver
  • 2 pomelo
  • 0,5 citron
  • 2 tsk honung, flytande
  • olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela fiskfilén i två delar på längden och putsa bort benen.
  2. Gnid in med kryddorna och hetta upp en stekpanna. Halstra snabbt i olja, den ska inte bli genomstekt! Lägg in i kylen så att den svalnar direkt.
  3. Skala pomelon, rensa klyftorna från den vita hinnan och dela köttet i bitar på en tallrik.
  4. Vispa ihop citronskal, citronjuice, honung, olja och salt till en dressing. Ringla över salladen.