Röding med pepparrot och forellrom
Röding med pepparrot och forellrom
13 ingredienser
Tommy Myllymäkis röding i ugn med sås på vitt vin, gurka och forellrom.
Ingredienser
Röding med pepparrot och forellrom
- 4 bitar röding (à 80 g)
- salt
- 2 dl gurka, skalad
- 2 dl blomkålsbuketter
- 1 msk citron, saft
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk gul lök, finhackad
- 200 g smör
- 50 g forellrom
- dill
- 40 g färsk pepparrot
Gör så här
Röding med pepparrot och forellrom
- Krydda rödingen med salt och baka den sedan i ugn 125 grader ca 8 minuter.
- Blanda under tiden samman tärnad gurka med citronsaft, riven pepparrot och olivolja.
- Smaka av gurkan med salt.
- Lägg blomkålen i kastrull och fyll botten med vatten, koka snabbt upp och låt vattnet dunsta bort. När vattnet är borta tillsätt gurkan med olivolja och citron.
- Koka ihop vitt vin, vitvinsvinäger och lök tills 3 msk återstår, vispa nu ned smöret i omgångar tills du har en tjock sås, smaka av med salt och tillsätt forellrom innan servering.
- När fisken är färdig toppa med såsen och avsluta med gurka och blomkål samt lite plockad dill.