Polkagristryffel

Polkagristryffel
Foto: Therésia Erneborg
Therésia Erneborg
Therésia Erneborg

Polkagristryffel

Av: Therésia Erneborg

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

Underbara tryfflar med överraskande polkagrisbitar i, ett recept av Therésia med bloggen Söta saker.

Therésia bjöd även på
Chokladhjärtan
Kakmix

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl polkagrisar, krossade
  • florsocker, att rulla tryfflarna i

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll över chokladen.
  3. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden.
  4. Krossa polkagrisarna i en plastpåse med hjälp av en hammare. De ska vara finhackade och lite ojämnt krossade, inte pulvriserade.
  5. Rör i de krossade polkagrisarna när chokladen börjar svalna.
  6. Häll smeten i en form eller på en tallrik klädd med plastfolie och låt stå ett par timmar i kylen.
  7. Skär sedan tryffeln i lagom stora bitar.
  8. Forma bitarna till runda kulor och rulla i florsocker.