Polkagristryffel

14 röster
Polkagristryffel
Foto: Therésia Erneborg

Underbara tryfflar med överraskande polkagrisbitar i, ett recept av Therésia med bloggen Söta saker.

Therésia bjöd även på

Chokladhjärtan


Kakmix



Läs mer om

Therésia och hennes blogg Söta saker


Visa mer

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl polkagrisar, krossade
  • Florsocker att rulla tryfflarna i

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll över chokladen.
  3. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden.
  4. Krossa polkagrisarna i en plastpåse med hjälp av en hammare. De ska vara finhackade och lite ojämnt krossade, inte pulvriserade.
  5. Rör i de krossade polkagrisarna när chokladen börjar svalna.
  6. Häll smeten i en form eller på en tallrik klädd med plastfolie och låt stå ett par timmar i kylen.
  7. Skär sedan tryffeln i lagom stora bitar.
  8. Forma bitarna till runda kulor och rulla i florsocker.
14 februari 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept