Surdegsölbröd

Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Surdegsölbröd

6

10 ingredienser

Baka Sebastiens goda surdegsbröd med öl, drav och frö. Passar perfekt i juletider.

Ingredienser

Dag 1

  • 1 l vatten, 40 grader
  • 900 g färsk drav
  • 400 g fullkornskornmjöl

Dag 2

  • 800 g fullkornsrågmjöl
  • 400 g dinkelmjöl, siktat
  • 60 g havssalt
  • 300-400 g vatten, 40 grader
  • 1 dl öl
  • 60 g kornmjöl
  • 1 msk surdeg

Gör så här

  1. Dag 1
    Blanda alltihop i en stort skål och täck med en linneduk. Låt det vila i rumstemperatur under 24 timmar.
  2. Dag 2
    Blanda i rågmjöl, dinkelmjöl, havssalt och vatten i fördegen med en träslev till en homogen smet/deg.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt jäsa under duk.
  4. Fyll 4 smorda formar med 850 gram deg i varje. Låt jäsa i rumstemperatur till de har blivit nästan dubbelt så stora.
  5. Baka brödet i ugnen på 180 grader i 80-90 minuter. Låt svalna ordentligt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer