Mjam mjams
Mjam mjams
9 ingredienser
Maräng och mördegskakor, doppade i choklad.
Chokladen som Sébastien använder att doppa marängen i hittar ni
.
Se fler recept från
Ingredienser
Mördegsbottnar
- 50 g osaltat smör
- 100 g vetemjöl
- 50 g strösocker (ekologiskt)
- En nypa fint havssalt
- 20 g äggula
Marängen
- 100 g äggvita
- 150 g strösocker (ekologiskt)
- några droppar citronjuice
- 1 gelatinblad
Gör så här
Maräng
- Separera din äggvitor och äggulor med hjälpen av enbart äggskalet. Undvik kontakt mellan dina fingrar och äggvitorna! Det är jätte viktigt... Fingerfett indrar bildningen av albuminnätet under vispningen!
- Stoppa gelatinbladet in i kallt vatten.
- Börja vispa äggvitorna långsamt och med jämt hastighet tills de börja kännas fluffiga i en assistant.
- Häll över några droppar citronjuice
- Strö över sockret väldigt långsamt: Som ett regn.
- Ta bort gelatinbladet från vattnet och mikra den några sekunder (eller allt vattenbad) tills den blir helt flyttande.
- Häll det flytande gelatinet över marängen under lagom vispning.
- Spritsa marängen på mördegsbitarna och ställ de in i frysen under 1 timme.
Mördeg
- Sila det kylskåpskalla smöret med mjöl, salt och socker mellan händerna tills du får en sandliknande konsistens. Observera att det ännu inte ska få en slät degkonsistens.
- Tillsätt äggen och blanda till en omogen deg.
- Plasta in och låt vila i kylen i några timmar.
- Kavla mördegen tunt och stansa ut små runda bitar.
- Lägg mördegsbitarna på en plåt med smörpapper på och baka på 200 grader tills de har blivit gyllenbruna.
Montering
- Ta ut marängerna från frysen och doppa i smält choklad. Låt torka.