Delikata chokladbollar
Delikata chokladbollar
9 ingredienser
Goda äkta chokladbollar på mörk choklad!
Ingredienser
- 110 g osaltat smör
- 110 g strösocker (eller cassonade)
- 140 g nakenhavreflingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn)
- 0,5 krm havssalt (använder fleur de sel)
- 1 dl kaffe, nybryggt
- 200 g mörk choklad (med 50-60 % kakaohalt)
- 1 vaniljstång
Chokladskikt
- 75 g mörk choklad
- 10 g matolja
Gör så här
- Häll varmt kaffe över socker och salt, rör lite.
- Smält choklad tillsammans med smör över ett vattenbad till ungefär 40 grader tillsammans med kärnorna från vaniljstången. Skalet sparar jag för en vaniljsås eller kräm.
- Häll det söta kaffet över din choklad/smörblandning i 3 omgångar.
- Blanda i nakenhavreflingorna, plasta och stoppa smeten in i kylen någon timme.
Chokladskikt
- Smält chokladen tillsammans med oljan över ett vattenbad och låt den svalna lite (cirka 35 grader).
- Rulla dina bollar i choklad och sen i kokos eller något annat gott.