Cannelloni med trattkantareller

Sara Ask

Cannelloni med trattkantareller

Av: Sara Ask, Lisa Bjärbo

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

40 min

Cannelloni fyllda med trattkantareller, champinjoner och keso. Bakas i tomatsås och toppas med riven ost.
Det har hänt att åtminstone en av oss har drömt om de här pastarullarna, vaknat upp med ett ryck och satt sig upp i sängen och likt en sömndrucken Homer Simpson tänkt saker i stil med ”mmm… trattkantareller”. Väldigt goda är de. /Sara och Lisa

Receptet är hämtat ur boken Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Rullar

  • 5 dl färska trattkantareller
  • 3 dl färska champinjon, hackade
  • smör
  • 2 morötter (stora)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 500 g cottage cheese
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 8-12 färska lasagneplattor
  • 3 dl Västerbottensost, riven

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka vitlöksklyftan och fräs den i lite olja i en kastrull. Häll på tomatpuré och fräs i en minut till. Tillsätt övriga ingredienser (förutom salt och peppar) och låt såsen stå och koka sig god under tiden du gör det andra. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rensa och hacka all svamp, och fräs den i smör i en stor stekpanna.
  3. Riv lök och morot grovt, och ös ner i stekpannan. Tillsätt vitlök, och fräs i någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta av stekpannan från plattan och blanda ner keso och timjan.
  5. Lägg en klick på ca 3 msk fyllning i ena kortsidan av en lasagneplatta, och rulla sedan ihop till en rulle. Lägg rullen i en ugnsfast form, med skarven nedåt. Fortsätt likadant tills plattorna och fyllningen är slut.
  6. Häll över tomatsåsen över alla rullarna. Toppa med riven västerbottenost. Gratinera i ugnen efter anvisning på lasagneplattspaketet, cirka 20 minuter.