Cannelloni med trattkantareller
Cannelloni med trattkantareller
21 ingredienser
40 min
Cannelloni fyllda med trattkantareller, champinjoner och keso. Bakas i tomatsås och toppas med riven ost.
Det har hänt att åtminstone en av oss har drömt om de här pastarullarna, vaknat upp med ett ryck och satt sig upp i sängen och likt en sömndrucken Homer Simpson tänkt saker i stil med ”mmm… trattkantareller”. Väldigt goda är de. /Sara och Lisa
Receptet är hämtat ur boken Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.
Ingredienser
Tomatsås
- 1 klyfta vitlök
- olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk strösocker
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk balsamvinäger
- salt
- peppar
Rullar
- 5 dl färska trattkantareller
- 3 dl färska champinjon, hackade
- smör
- 2 morötter (stora)
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- salt
- peppar
- 500 g cottage cheese
- 0,5 kruka färsk timjan
- 8-12 färska lasagneplattor
- 3 dl Västerbottensost, riven
Gör så här
- Börja med tomatsåsen. Hacka vitlöksklyftan och fräs den i lite olja i en kastrull. Häll på tomatpuré och fräs i en minut till. Tillsätt övriga ingredienser (förutom salt och peppar) och låt såsen stå och koka sig god under tiden du gör det andra. Smaka av med salt och peppar.
- Rensa och hacka all svamp, och fräs den i smör i en stor stekpanna.
- Riv lök och morot grovt, och ös ner i stekpannan. Tillsätt vitlök, och fräs i någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
- Ta av stekpannan från plattan och blanda ner keso och timjan.
- Lägg en klick på ca 3 msk fyllning i ena kortsidan av en lasagneplatta, och rulla sedan ihop till en rulle. Lägg rullen i en ugnsfast form, med skarven nedåt. Fortsätt likadant tills plattorna och fyllningen är slut.
- Häll över tomatsåsen över alla rullarna. Toppa med riven västerbottenost. Gratinera i ugnen efter anvisning på lasagneplattspaketet, cirka 20 minuter.