Salviastekt kyckling med varm grönsaksröra

Salviastekt kyckling med varm grönsaksröra
Foto: Johan Stillman

Salviastekt kyckling med varm grönsaksröra

15 ingredienser

Kycklingbröst med salvia som ugnnsteks för att bli riktigt saftiga.

Ingredienser

  • 6 kycklingbröst med skin
  • 12 salvia, blad
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 zucchini
  • 5 morötter
  • 5 palsternackor
  • 2,5 röda paprikor [2-3 st]
  • 1 purjolök
  • 1,5 lagerblad [1-2 st]
  • 1,5 tsk timjan (torkad, 1-2tsk)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Peta in två salviablad under varje kycklingskinn. Stek filén i rapsolja och häll över vatten och buljongtärning. Lägg över aluminiumfolie och tillaga i ugn tills innertemperaturen är ca 72 grader.
  3. Skala och skär ner alla grönsaker till jämnstora bitar och fräs dem i lite rapsolja. Tillsätt lagerblad och timjan samt vinägern. Salta och peppra.
  4. Låt grönsakerna absorbera vinägern och häll sedan på buljongen som kommer ifrån kycklingen. Koka tills grönsakerna är klara, ca 20 minuter. Skär kycklingen i skivor.
  5. Servera kycklingen med grönsaksröran.