Ugnsbakad lax på spenatbädd

186 röster
25 min
4
Ugnsbakad lax på spenatbädd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 800 g färsk lax, utan skinn och ben (gärna mittbiten)
  • 200 g färsk bladspenat
  • 150 g parmesanost
  • 3 dl vispgrädde 40 %
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk smör, till formen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
  2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
  3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
  4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
  5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...