Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

42 röster
50 min
4
Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Biffar med gräddig kantarellsås och épice riche.

Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs (eller blandfärs)
  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm épice riche eller 4 kryddor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör (eller margarin)

Sås:

  • 200 g kantareller (eller annan färsk svamp)
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 1 gul lök, liten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja, hackad, att strö över
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Rensa svampen till såsen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svamparna svettas utan matfett på låg värme. När vätskan kokat in, öka värmen och lägg i smör. Fräs en stund och lägg sedan i den hackade löken. Smaksätt med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.
  2. Blanda färsen med äggulor, salt och épice riche. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma åtta små biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör på medelvärme. Ta upp biffarna och håll dem varma.
  3. Koka ur saften från biffarna i stekpannan med grädde och tillsätt lite soja. Koka ihop till en simmig sås och blanda i de brynta kantarellerna. Smaka av.
  4. Slå såsen över biffarna och strö över persilja.
9 juni 2009

Laddar fler recept...