Varmrökt lax med romsås och basilikasås
Varmrökt lax med romsås och basilikasås
11 ingredienser
Vårlikt, fräscht och gott! Minimalt med arbete! Bara att röra ihop romsåsen , koka potatis och mixa ihop min magiska basilikasås! /Monika Ahlberg
Ingredienser
- 800-900 g varmrökt lax
romsås
- 4-5 dl crème fraîche
- 100 g röd stenbitsrom
Basilikapotatis
- 1 kg potatis, gärna färskpotatis
- 1 kruka basilika
- 3 klyftor vitlök
- 1 dl vit balsamvinäger
- 3 dl olivolja
- salt
Till garnering
- citron, klyftor
- dill
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten i knappt 20 minuter. Bra om den inte blir för mjuk.
- Gör basilikasåsen. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över potatisen medan den fortfarande är varm.
- Vänd ner stenbitsromen i crème fraichen.
- Lägg upp laxen på ett vackert fat. Garnera med citronklyftor och dillvippor. Servera!