Nöttoppar med choklad
Nöttoppar med choklad
5 ingredienser
45 min
Godare nöttoppar än så här finns inte! Lite sega med rik nötsmak och dessutom glutenfria. Det är mina vänner på Bergs Konditori på Marstrand som står för receptet /Monika Ahlberg
Ingredienser
- 450 g hasselnötter [ca 8 dl]
- 125 g mandelmassa
- 1,5 dl strösocker
- 4-5 äggvitor
Garnering
- 150 g mörk choklad
Gör så här
- Mal hasselnötterna och riv mandelmassan fint.
- Blanda med sockret. Rör ner äggvita tills hasselnötssmeten blir spritsbar. Spritsa eller klicka ut
- toppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i 250 grader varm ugn i ca 8 minuter eller tills de fått vacker färg på toppen.
- Ta ut och låt svalna. Smält chokladen till garneringen i ett vattenbad och doppa botten av varje kaka i den smälta chokladen. Låt stelna. Kakorna går bra att frysa.