Laxsoppa med svarta bönor och curry

6 röster
4
Laxsoppa med svarta bönor och curry
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Soppa eller gryta med lax, svarta bönor och curry. Servera med en snabb guacamole. Färgstark, nyttig och lättlagad middag! Recept från kokboken Soppa med tillbehör.

Visa mer
4

Du behöver

Laxsoppa

  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 100 g shitake eller skogschampinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 bananchalottenlök
  • 1 bit purjolök
  • 2-3 msk olivolja till kastrullen
  • 0,5 förp svarta bönor
  • 1 msk curry
  • 1 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g broccoli
  • 1 dl bladpersilja, grovhackad

Snabb guacamole

  • 1 avocado
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skiva svampen. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Strimla purjolöken.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt svamp, paprika, lök, purjolök, svarta bönor samt curry.
  3. Rör om och häll på vatten, buljongtärningar och grädde. Låt soppan sjuda under lock i 10-12 minuter.
  4. Skär din lax i bitar om 2 x 2 cm.
  5. Dela broccolin i små buketter. Tillsätt tillsammans med fisken till soppan och låt sjuda ytterligare 5 minuter eller tills laxen är klar.
  6. Snabb guacamole
    Dela och kärna ur avokadon. Mosa fruktköttet med crème fraiche och citronsaft.
  7. Salta, peppra och smaka av med cayennepeppar.
  8. Häll upp laxsoppan i soppskålar och servera med guacamole.
3 oktober 2013
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept