Pumpasoppa Bonne femme med ingefära och citron

Pumpasoppa Bonne femme med ingefära och citron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Melker AnderssonDanyel Couet profilbild
Melker AnderssonDanyel Couet profilbild

Pumpasoppa Bonne femme med ingefära och citron

18

3 steg att laga

10 ingredienser

En len och krämig soppa som serveras med knaperstekt panchetta.

Ingredienser

  • 200 g muscatpumpa
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 citron, saften
  • 1 bit färsk ingeära, skalad och riven
  • 50 g pancetta
  • rostade pumpakärnor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i centimeterstora bitar. Mät upp buljong och vill vin i en gryta och lägg ner pumpan. Koka upp och sjud till den blivit mjuk.
  2. Tillsätt ingefära, citron och creme fraich och mixa sedan soppan slät. Salta och peppra.
  3. Tärna panchettan och stek den krispig. Servera med lite panchetta i soppan.
TIPS!
läs mer
Blåbärsbullar med vaniljkräm

Sötsaker med blåbär i huvudrollen!

Recept med blåbär >>

Läs mer